TTR strzela na wysokich obrotach

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
qpa
Po ośki w błocie

TTR strzela na wysokich obrotach

Post autor: qpa »

Witam

Było tak: moto dostało olej swiece czyszczenie filtra powietrza + zmieniłem sobie przełożenia i pierwsza jazda zrobiła na mnie spore wrażenie (chodzi o napęd) motocykl wkręcał sie jak głupi, przy odkręceniu na 2 koło odrywało sie od ziemi itp itd, kilka wyjazdów i ostatnio po jakiejś godzinie motocykl osłabł i walił w wydech jak sie odkręciło, pomyślałem że moze zawory, rozebrałem wyregulowałem, ale nigdzie widowiskowo za ciasne nie były, dziś przejechałem sie i jest podobnie ale inaczej, dół jest mega mocny rwie jak zła ale już chwile później cisza i przy mocnym odkręceniu wali marechewy. Ma ktoś jakieś pomysły? bo może ta zasrana NGK padła, nic nie grzebałem jeszcze bo w garażu mam saune a i z czasem mam teraz nie zaciekawię.
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Re: TTR strzela na wysokich obrotach

Post autor: Pawlo »

Wymień świecę na wszelki wypadek, roboty nie dużo, a to może być przyczyną. Te NGK nowe to nigdy nie wiadomo, sam śmigam na Denso i nie ma problemów ;)
Obrazek
maciek_tt6
Po kostki w błocie
Motocykl: yamaha tt 600e
xtz660

Post autor: maciek_tt6 »

kolega miał to samo w xr jak opisujesz objawy tylko że jak wróciliśmy na baze to zaczął mu stukać i okazało się że gniazdo zaworowe wyleciało ale to tylko honda na to cierpi ale yamaha nie słyszałem nic takiego. po sprawdzaj kable kostki masy
romet 6szt. > simson s-50 > etz 150 > jawa 350ts >jawa 350 > etz 250 > 2x etz 251 > dr600 > xtz 660 > bandit 1200S > dr 650r > tt 600e, xtz660
Awatar użytkownika
zul
Po kostki w błocie

Post autor: zul »

Sprawdz szczelność ukladu wydechowego (połączenia kolektora, tłumika) pozdr!
ODPOWIEDZ