Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
A do tego obracasz kołami w skrzyni biegów. Wszystko razem robi opór.Najważniejsze żeby wał się nie obracał. Wtedy będzie wiadomo, że dobrze wysprzęgla
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
to zjawisko jest następstwem tego ze obroty walka atakującego na którym umieszczony jest kosz są odwrotne do kierunku obrotu kół ,i kierunku obrotu wału korbowego .Jak będziesz kiedyś na maksa wystudzony z tego sprzęta wytnij sobie trochę masy wałka balansowego i adekwatnie przeciwwagi wału w tym silniku ..........MistyInRoots pisze:No właśnie sprawdzałem wrzuciłem 5 bieg i spojrzałem ze rozprzegla mi silnik, a dlaczego tak jak mówisz przy pchaniu na zgaszonym silniku po wrzuceniu biegu jest taki opór ?

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha xt 600z 3aj
No to teraz rozumiem, a ja rozkimniam gdzie może być usterka dzięki za info pozdrawiam.)
- fakir
- Po kostki w błocie
- Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ
Gacek pisze:to zjawisko jest następstwem tego ze obroty walka atakującego na którym umieszczony jest kosz są odwrotne do kierunku obrotu kół ,i kierunku obrotu wału korbowego .Jak będziesz kiedyś na maksa wystudzony z tego sprzęta wytnij sobie trochę masy wałka balansowego i adekwatnie przeciwwagi wału w tym silniku ..........MistyInRoots pisze:No właśnie sprawdzałem wrzuciłem 5 bieg i spojrzałem ze rozprzegla mi silnik, a dlaczego tak jak mówisz przy pchaniu na zgaszonym silniku po wrzuceniu biegu jest taki opór ?.
Ale co ma piernik do wiatraka?

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
nie wiesz co ma wspólnego piernik z wiatrakiem ?fakir pisze:Gacek pisze:to zjawisko jest następstwem tego ze obroty walka atakującego na którym umieszczony jest kosz są odwrotne do kierunku obrotu kół ,i kierunku obrotu wału korbowego .Jak będziesz kiedyś na maksa wystudzony z tego sprzęta wytnij sobie trochę masy wałka balansowego i adekwatnie przeciwwagi wału w tym silniku ..........MistyInRoots pisze:No właśnie sprawdzałem wrzuciłem 5 bieg i spojrzałem ze rozprzegla mi silnik, a dlaczego tak jak mówisz przy pchaniu na zgaszonym silniku po wrzuceniu biegu jest taki opór ?.
Ale co ma piernik do wiatraka?

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
Tyle, że na wciśniętym sprzęgle wałek balansujący się nie kręci, podobnie jak wał. Oczywiście przy zgaszonym silniku i przy kręceniu kołem.
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Gacek, w tej kwestii spodziewałem się z twojej strony eseju nt. wpływu lepkości oleju na strukturę tarcz sprzęgła + ewentualne zmiany wartości współczynnika siły tarcia płynnego pod wpływem temperatury lub siły odśrodkowej, a tu raptem tylko kilka suchych faktów znikomo powiązanych z problemem, czuję się zawiedziony 

-
- Czyścioch
- Motocykl: YAMAHA XT 125 X
Czy może ktoś podać wymiary łożysk koła przedniego XT 125 X 06r. Będę wdzięczny. Pierwszy kurs po rejestracji na stację i rozsypało się łożysko a nie mam szans zdemontować koła przy takiej pogodzie pod chmurką. Chciałbym przygotować się na wymianę w weekend.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha xt60043F
Husqvarna te250i-kanarek - Lokalizacja: Warszawa
Siema. Oddaje ramę do piaskowania, chcę pomalować proszkowo na kolor zbliżony oryginałowi. Jaki to kolor gdzie takiego szukać ? Mój model to http://yamahaxt.pl/images/Malowania/XT/XT600/43f-84.gif. Z góry dzięki za odpowiedzi 

-
- Czyścioch
- Motocykl: xt600 xt350
Mam identyczną :> tylko inne naklejki.
Z kolorem to zawsze idę do kolesia od proszkowego dobieramy coś najbardziej podobnego i wtedy daję do piaskowania w 2 dni mam wszystko gotowe do składania :>
Z kolorem to zawsze idę do kolesia od proszkowego dobieramy coś najbardziej podobnego i wtedy daję do piaskowania w 2 dni mam wszystko gotowe do składania :>