glina pisze:
2. Za nic ta górna śruba na lagach nie chce zejść. Ani jedna, ani druga. Mam przedłużkę 60 cm i ani drgnie. Popukałem kluczem udarowym, też nic. To jest fabrycznie na klej złapane ? Nie chce mi się na wulkanizację z tym lecieć, żeby to pneumatem pocisnęli. Moment z tego co widzę w serwisówce YZ250 nie jest duży, bo 28 Nm. Coś robię źle ?
tak . imbus potrzebny jest . Nie kombinuj inaczej niż po prostu kupić normalny dobry klucz .
Najpierw poluzuj korki w lagach zanim lagi zdejmiesz . bo dopiero później się zacznie niepotrzebne kombinowanie i wkręcanie w lagi .
co do 2. Mówisz o śrubach w półkach co trzymają lagi te 4 szt. na lage ?
Tam nie ma ( nie powinno być ) kleju . Śruby oryginalne czy jakieś dobrane z castoramy ? Ja nie mam żadnej rady co byś sam nie wpadł na to ale weź porządny najlepszy jaki masz klucz oczkowy i no jak to mówią fachowcy

" musi pójść "
ps. te oryginalne śruby mają takie h***we łebki dla tego ważne jest żeby mieć porządne narzędzia ( bynajmniej nie z lidla ) .
Mam domek nad morzem do wynajęcia. Dla motocyklistów kawa, piwo i tańczy nocleg . Władysławowo. Info PW a potem telefon .