Dopiero zacząłem jeździć TT600 i jest świetnie lecz potrzebuję odpowiedzi dotyczących jazdy.
- czy jesteście w stanie obsługiwać sprzęgło 1-2 palcami - pod względem siły i miejsca na pozostałe palce między dzwignią a kierownicą - ja się nie mieszczę
- czy łatwo jest stawiac na koło na miekkim gruncie ( piasek, ubita ziemia) bez specjalnego szarpania ? mój kopie sie zamiast podnieść, więc nie wiem czy to technika jazdy czy ta masa tak ma, na twardym nie ma problemu
Z moim xt było identycznie jak opisujesz - klamka na jeden palec to było by idealnie .
Co do stawiania na miekim gruncie na gumę to w moim odczuciu kwestia techniki typowe odkręcanie manetki bez zastosowania delikatnie innej techniki przynosi u mnie podobny skutek uślizg , kopanie się opony .
Wracając do klamki na dwa palce http://www.fotosik.pl/zdjecie/bff0ec0f84cb689b
jak dla mnie samo prze rzeźbienie dźwigni nie załatwiało sprawy - zbyt ciężko to chodziło .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
tt600gdynia pisze:Dopiero zacząłem jeździć TT600 i jest świetnie lecz potrzebuję odpowiedzi dotyczących jazdy.
- czy jesteście w stanie obsługiwać sprzęgło 1-2 palcami - pod względem siły i miejsca na pozostałe palce między dzwignią a kierownicą - ja się nie mieszczę
- czy łatwo jest stawiac na koło na miekkim gruncie ( piasek, ubita ziemia) bez specjalnego szarpania ? mój kopie sie zamiast podnieść, więc nie wiem czy to technika jazdy czy ta masa tak ma, na twardym nie ma problemu
mam klamki na 2 palce i chodzi lekko, nie mam żadnego problemu, żeby wcisnąć sprzęgło.
U mnie sprzeglo po wymianie. Przed remontem jednym palcem szlo operowac a teraz to trzema idzie z trudem a dodatkowo przeszkadza ulamana klamka. Zmienie tez linke bo kupilem to zobacze. Odnosnie jazdy na kole to jestem poczatkujacy jesli chodzi o motocykle ale przy probach w terenie na trzecim biegu idzie wyrwac z pomoca nierownosci terenu. Ogolnie jest wiele czynnikow i wszystko ma wplyw (wilgotnosc terenu, stan opon, temperatura opon, temperatura otoczenia i wiele innych). Jesli chodzi o moje doswiadczenie w stawianiu na gume to najlepiej na ubitej rownej drodze delikatnie pod gorke. Jak zacznie wychodzic to pozniej proby na plaskim a potem mozna probowac w trudniejszy terenie. Powodzenia
Chłopaki poratujcie serwisówką od tt 600 E/S bo zaczołem składać i musze sprawdzić czy mam gaxnik ustawiony tak jak ma być , dysze główne mam 130 /110 a w ttr podają 150/145 takze troche mniejsze możliwe że jeździła w innych warunkach za granicą albo jakiś tjuner kombinował ze spalaniem .
Dostałem dzisiaj tłok tkrj ale niema tam żadnej instrukcji jak to montować , pierścienie zakładać oznaczeniami do góry ? w jakiej kolejnosci ten chromowany na góre i zwykły na dół ? olejowe bez znaczenia ? zamki co 60 * ?
Muszę wymienić dzwinignie biegów bo co gleba to raz w jedną się wygina raz w drugą stronę. Nie ma tej końcówki na zawiasie. Od czego podejdzie lub gdzie kupię do TT600E 98 rok?