GAŹNIK NIEPODAJE PALIWA
GAŹNIK NIEPODAJE PALIWA
1 .Hej mam problem z gaźnikiem w mojej xt 600 (2KF 90r.) mianowice nie podaje paliwa do gara jak sprawdzałem świeca jest sucha , jak dmuchałem w wężyk ten co idze z zbiornika paliwa do gaźnika to przedmuchiwalo do airboxa gdzie jest filtr powietrza i wtedy jak kopalem to wręcz parskał bęzynom przez otwór gdzie jest świeca(była wykręcona) niewiem co robic POMOCY!! wymieniałem krućce od gaxnika na nowe , gaznik był czyszczony i przedmuchany i nadal to samo się dzieje
2. po co są te dwa długie węzyki co idą zgaźnika i do czego sluży zaworek na krućcu gaźnikowym ? pomuście prosze!
2. po co są te dwa długie węzyki co idą zgaźnika i do czego sluży zaworek na krućcu gaźnikowym ? pomuście prosze!
-
- Czyścioch
Re: GAŹNIK NIEPODAJE PALIWA
Joł
co do punktu 1, to albo Cie źle zrozumiałem, albo sam zaprzeczyłeś swojemu pytaniu. Pytasz dlaczego gaźnik nie podaje paliwa do gara, a później piszesz że chlapie paliwem przez otwór mocowania świecy... więc mamy z głowy pkt 1 - gaźnik paliwo podaje
A co do suchej świecy - podeślij zdjęcie, bo to trochę niemożliwe żeby była sucha jak masz paliwo w garcu. No chyba że jak już mówiłem, coś źle zrozumiałem...
a co do punktu 2 - pewnie chodzi Ci o wężyki przelewowe... a ta ciulka na króćcu to miejsce gdzie podłączasz weżyk podciśnieniowy, tylko nie wiem w których rocznikach się ją stosowało, ale w Twoim na pewno musi być ZAŚLEPIONA.
co do punktu 1, to albo Cie źle zrozumiałem, albo sam zaprzeczyłeś swojemu pytaniu. Pytasz dlaczego gaźnik nie podaje paliwa do gara, a później piszesz że chlapie paliwem przez otwór mocowania świecy... więc mamy z głowy pkt 1 - gaźnik paliwo podaje

a co do punktu 2 - pewnie chodzi Ci o wężyki przelewowe... a ta ciulka na króćcu to miejsce gdzie podłączasz weżyk podciśnieniowy, tylko nie wiem w których rocznikach się ją stosowało, ale w Twoim na pewno musi być ZAŚLEPIONA.
no własnie chyba źle mnie zrozumiałes
bo jak mam gażnik podłączony do baku i kopie to paliwo nie dostaje sie do gara i świeca jest sucha ,a jak odłącze wężyk od baku i dmuchne w niego to przepycha paliwo do airboxa i wtedy jak kopie to wręcz pluje penzynom przez otwór świecy .
ps.spróbuje jeszcze podlączyc którys ztych wężyków do krućca i zobasze co sie stanie

ps.spróbuje jeszcze podlączyc którys ztych wężyków do krućca i zobasze co sie stanie

-
- Czyścioch
No Wujek, to na moje oko pływak ma opory... Sam nie spada na dół żeby wpuścić benzynę, dopiero jak dajesz benzyne pod ciśnieniem to dziada idzie na dół i otwiera wlot. Weź go sobie wyczyść dokładnie, to jedyne co mi do głowy przychodzi, i daj znać co sie stało 

gaźnik wyczyściłem i wyregulowałem ! wszystko złożyłem noi to samo !!bylek pisze:No Wujek, to na moje oko pływak ma opory... Sam nie spada na dół żeby wpuścić benzynę, dopiero jak dajesz benzyne pod ciśnieniem to dziada idzie na dół i otwiera wlot. Weź go sobie wyczyść dokładnie, to jedyne co mi do głowy przychodzi, i daj znać co sie stało

ale zaniepokojiło mnie pewne zdażenie które toważyszyło tym faktom od dnia zakupu xt'ka
mianowicie jak kopalem to kic blokował się takie wrażenie jakby w coś walił !
nie wytrzymałem i wyciongłem silnik ''walłem'' go na stół i zaczeło się
napinacz roz. mial tak zjechoną głowke to co dociska że masakra (ktoś nie udolnie probował ją zregenerować
gar ok (przy okazj dowiedziałem się że mam 2 szlif

tłok ok
rozżąd ok.

ale zawory ssące pogięte ;/ i one były właśnie winowajcom niezasysania mieszanki do gara a nie gaźnik !
teraz czekam na zawory ,i zabieram się za skladnie silnika
- Grzesiek21
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha XT 600 1VJ
- Kontakt:
bangbang, spadłeś mi z nieba!
Mam dokładnie taki sam problem, możesz mi napisać ile dałeś za części i gdzie je kupiłeś?
Jeśli byłbyś taki dobry opisać wynik prac nad remontem, takie krótkie sprawozdanie co i jak w danej chwili zrobiłeś, również postaram się to opisać.
Pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy, bo pogoda lepsza się zbliża
---
4. Września 2010r.
Silnik zdjęty z ramy

Mam dokładnie taki sam problem, możesz mi napisać ile dałeś za części i gdzie je kupiłeś?
Jeśli byłbyś taki dobry opisać wynik prac nad remontem, takie krótkie sprawozdanie co i jak w danej chwili zrobiłeś, również postaram się to opisać.

---
4. Września 2010r.
Silnik zdjęty z ramy

Grzesiek21 pisze:bangbang, spadłeś mi z nieba!
---
4. Września 2010r.
Silnik zdjęty z ramy
Co do cześci to sciongałem je z całej Polski głownie za pośrednictwem alegro (moge ci podac linki do sprzedawców części w rossondnych cenach) to tak od począdku:
krućce kupiłem ZA 148 ZŁ Z przesyłkom nowe
łancuczek rozżądu pozostał mój orginalny tourmax to dokupiłem w salonie Yamahy w Zielonej G. zapinke bo mój ciołem żeby wałek wydostac i gar rozebrać( koszt zapinki 10 zł)
napinacz rozżądu sam naprawiałem dorobiłem bolec i zespawałem na zimno
zabawa z tym zajeła ok 1 miesiąca
i tu zaczeła się bolonczka zawory kupiłem Proxa na alegro 110zł 2sz nowe
ekspresowo je dostałem i okazło się że mam problem bo zawory były dedykowane do xt 600 ale od 91r. w góre moje miały inne wymiary
jak dowiedzial sie sprzedający po przednim kontakcie że prawdo podobnie będzie problem z dostaniem ich ,ale postarał się i zagadł gdzie tzeba i znalazł zawory w serwisie Yamahy dobierając je według tego co wysłalem z nowymi(mojego) koszt
wało mnie to 260zł
na dzień dzisiejszy głowica wymyta jest Akrom i czeka na zawory i skladnie silnika
jak masz jakies pytanie to pisz na gg : 194 56 183 jestem od 20 do 2:30

- Grzesiek21
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha XT 600 1VJ
- Kontakt:
Dzięki wielkie za odpowiedź, na pewno będę pisał na gadu-gadu 
Muszę jeszcze rozebrać silnik, jestem ciekawy czy poszedł tłok czy cały jest
Pozdrawiam
I bezawaryjności życzę!
Grzesiek

Muszę jeszcze rozebrać silnik, jestem ciekawy czy poszedł tłok czy cały jest

Pozdrawiam
I bezawaryjności życzę!
Grzesiek
no szlag mnie zaraz trafi !!!! zrobiłem zawory ustawiłem łańcuszek rozrządu i nadal nic ,jak przykładać reke do gara gdzie są krućce to tak zasysa że skóre by wyrwało a świeca sucha ja pieprz! wlalem beny do gara to zakręcil od kopa i zgasł a jak gaźnik założe to wogule benzyny nie dostaje ( gaźnik był czyszczony już 5 razy !! bordzo dokładnie ) więc co jest !!bo ja powoli nie ogarniam o co chodzi
chyba zaprowadze go do mechanika i niech to obada trudno zabule to zabule

chyba zaprowadze go do mechanika i niech to obada trudno zabule to zabule
-
- Czyścioch
Poziom paliwa w komorze pływakowej prawidłowy?
Jak lekko odkręcisz śrubę spustową [paliwa z komory pływakowej] to benzyna cieknie przez wężyk?
Jak lekko odkręcisz śrubę spustową [paliwa z komory pływakowej] to benzyna cieknie przez wężyk?