Tunning TTR
- ojek_87
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha TT600R
Tunning TTR
Witam Panowie,
po założeniu brudasów do mojej TTR rozstałem się z myślą o sprzedaniu tego motocykla. Po jeździe na brudasach (do tej pory SM) śmiało mogę stwierdzić, żę TTR to CAŁKOWICIE INNY MOTOCYKL NIZ TTRE! głownie zawieszenie daje o sobie znać.
Do jednego podjazdu robiłem na TTRE z dwadziescia podejsc no i udawało mi się max 3/4 zdobyć..a z TTR za pierwszym wjazdem i zapasem mocy pokonałem podjazd.
Nawiązując do tematu jaki założyłem chciałbym bardziej podpicować moją TTR.
CO byśći mi polecili żeby TTR była lżejsza i bardziej zrywniejsza?
Zmiana gaznika? jakie dajecie zębatki w teren?
Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi
po założeniu brudasów do mojej TTR rozstałem się z myślą o sprzedaniu tego motocykla. Po jeździe na brudasach (do tej pory SM) śmiało mogę stwierdzić, żę TTR to CAŁKOWICIE INNY MOTOCYKL NIZ TTRE! głownie zawieszenie daje o sobie znać.
Do jednego podjazdu robiłem na TTRE z dwadziescia podejsc no i udawało mi się max 3/4 zdobyć..a z TTR za pierwszym wjazdem i zapasem mocy pokonałem podjazd.
Nawiązując do tematu jaki założyłem chciałbym bardziej podpicować moją TTR.
CO byśći mi polecili żeby TTR była lżejsza i bardziej zrywniejsza?
Zmiana gaznika? jakie dajecie zębatki w teren?
Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi
-
- Po ośki w błocie
Re: Tunning TTR
dobre opony + 15/48 i tyle
reszta to strata kasy, lepiej zmienić moto.
reszta to strata kasy, lepiej zmienić moto.
- -gumis-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: YZ 250 F 2006r Alurama
Co do gaźników to możesz pokombinowac z gaźnikami od Grizzly 660
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
-
- Czyścioch
- Motocykl: poszukuję
Też mnie interesuje temat zmiany gaźnika, mimo że nie mamjeszcze moto. Słyszałem, że zmiana na gaźnik od raptora i przelot wydech daje sporo moc y i momentu odczuwalne. Prawda? Ktoś to testował?
- homeraczos
- Lubiący błoto
- Motocykl: yamaha tt 600
ja się zastanawiałem nad stworzeniem wtrysku paliwa potrzebne były by dwa wtryskiwacze od jakiegoś samochodu, pompa paliwa, przepustnica z czujnikiem, i najtrudniejszy temat sterownik wtrysków
musiał by go stworzyć jakiś elektryk taki sterownik czerpał by dane o prędkości obrotowej z impulsu na cewkę i z czujnika przepustnicy dane o jej pozycji
i musiał by się dać programować
do stworzenia takiego sterownika wystarczy prosty układ scalony za parę złoty i ogarnięty elektryk cała reszta z reciklingu za grosze
dobrze zestrojony taki wtrysk myślę że dodał by wigoru
może latem spróbuje coś takiego skonstruować
musiał by go stworzyć jakiś elektryk taki sterownik czerpał by dane o prędkości obrotowej z impulsu na cewkę i z czujnika przepustnicy dane o jej pozycji
i musiał by się dać programować
do stworzenia takiego sterownika wystarczy prosty układ scalony za parę złoty i ogarnięty elektryk cała reszta z reciklingu za grosze
dobrze zestrojony taki wtrysk myślę że dodał by wigoru
może latem spróbuje coś takiego skonstruować
- homeraczos
- Lubiący błoto
- Motocykl: yamaha tt 600
jeden jakiś makaron już wpadł na taki pomysł
https://www.youtube.com/user/97xt600
na pewno dał małą zębatkę na koło i zrobił na prędkość a jak by zrobił na moc to by dorównywał nowszym konstrukcją
https://www.youtube.com/watch?v=pqUZ4dlnkss
https://www.youtube.com/user/97xt600
na pewno dał małą zębatkę na koło i zrobił na prędkość a jak by zrobił na moc to by dorównywał nowszym konstrukcją
https://www.youtube.com/watch?v=pqUZ4dlnkss
- glina
- Po ośki w błocie
- Motocykl: była : TT600E 1998
jest : DRZ400E 2002 - Lokalizacja: Bolesławiec
ojek, jak tam zdrowie ? bo pamiętam (z relacji na supermoto) dość mocno oberwałeś jesienią.
- Piekny
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha TT600R 2001 5CH4
Nie wiem czy jeszcze tu zagląda bo sprzedał motka mojemu kumplowi i aktualnie niebieska SuMo TTRka stoi u mnie na garażuglina pisze:ojek, jak tam zdrowie ? bo pamiętam (z relacji na supermoto) dość mocno oberwałeś jesienią.
Sam ojek w styczniu jeśli wolno mi mówić to był w niezgorszej kondycji ale echa wypadku dalej z tego co mówił go trapią.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TTR
Wydech przelotowy
Zmiana zębatki tylnej
REegulacja gaźnika
To są elementy, które ostatnio u kuzyna zmienialiśmy w TTR i zupełnie inaczej TTR się zachowuje. Na gaz lepiej reaguje i ma więcej mocy ( idzie teraz na koło)
Przymierzam się do takich modyfikacji w mojej TTR aby była żywsza:)
Zmiana zębatki tylnej
REegulacja gaźnika
To są elementy, które ostatnio u kuzyna zmienialiśmy w TTR i zupełnie inaczej TTR się zachowuje. Na gaz lepiej reaguje i ma więcej mocy ( idzie teraz na koło)
Przymierzam się do takich modyfikacji w mojej TTR aby była żywsza:)