ELEKTRYKA

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lisek666
Po kostki w błocie
Motocykl: trx400ex sportrax

ELEKTRYKA

Post autor: lisek666 »

witam panowie doszedłm trochę ze swoją instalacje mam od 2kf i altek też od 2kf przełożyłem instalacje i teraz problem jest taki że wpinam się pod kable od aku i żarówka się lekko jaży po dodanui gazu żarówka gaśnie czy może mi ktoś powiedzieć czemu sie tak robi to samo też jest przy stacyjce,bo lampe dopiero musze założyć ale chyba na zarówce na przedniej lampy powinna po dodaniu gazu świecić a tu jest na odwrót na wolnych obrotach żarówk się świeci jak dodam gazu gaśnie o co chodzi z tym pomoże ktoś?????
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, 17:08 przez lisek666, łącznie zmieniany 3 razy.
tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: elektryka,alterntor problem.

Post autor: Gacek »

lisek zaden ze mnie elektryk ale na poziomie podstaw ceweczki są jakoś połączone z kabelkami moim zdaniem obadaj ile jest w ukł.cewek (podpietych na kabelek ) może komuś padł jeden układ i zastosował regler do dwu fazowego a w originale miał 3 w moim na regulator idą 3 kabelki każdy z tego co pamiętam ma inny kolor.Dawno tam już zaglądałem a głowa nie śmietnik :roll: .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
lisek666
Po kostki w błocie
Motocykl: trx400ex sportrax

Re: ELEKTRYKA

Post autor: lisek666 »

witam panowie doszedłm trochę ze swoją instalacje mam od 2kf i altek też od 2kf przełożyłem instalacje i teraz problem jest taki że wpinam się pod kable od aku i żarówka się lekko jaży po dodanui gazu żarówka gaśnie czy może mi ktoś powiedzieć czemu sie tak robi to samo też jest przy stacyjce,bo lampe dopiero musze założyć ale chyba na zarówce na przedniej lampy powinna po dodaniu gazu świecić a tu jest na odwrót na wolnych obrotach żarówk się świeci jak dodam gazu gaśnie o co chodzi z tym pomoże ktoś?????
tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: ELEKTRYKA

Post autor: Gacek »

Może pomierz napięcie woltomierzem i coś ci wyjaśnią wskazania moim zdaniem wszystko jakby wskazuje na brak ładowania .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ