Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
Rozumiem.Bardziej chodziło mi o rozszyfrowanie całego NR.VIN.Tak jak się robi to np.w samochodach.
Jeśli chodzi o oznaczenie modelu w XT,to raczej większej filozofii nie ma.Na numerze ramy,pierwsze znaki określają oznaczenie modelu.Chociaż zdarzają się wyjątki,jak np.u kolegi z forum (mallory).Jeśli chodzi o takie przydatne stronki,gdzie możesz sobie sprawdzić numery części,schematy,ewentualnie kompatybilność części z innymi modelami to polecam Ci stronkę MEGAZIP.
https://www.megazip.ru/zapchasti-dlya-motocyklov/yamaha.
Jeśli chodzi o oznaczenie modelu w XT,to raczej większej filozofii nie ma.Na numerze ramy,pierwsze znaki określają oznaczenie modelu.Chociaż zdarzają się wyjątki,jak np.u kolegi z forum (mallory).Jeśli chodzi o takie przydatne stronki,gdzie możesz sobie sprawdzić numery części,schematy,ewentualnie kompatybilność części z innymi modelami to polecam Ci stronkę MEGAZIP.
https://www.megazip.ru/zapchasti-dlya-motocyklov/yamaha.
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha XT 500 43F
Miał ktoś z was może problem z założeniem zabezpieczeń uszczelniaczy na lagach nie moge ich założyć jakieś rady
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: tt6
Porządnie dobić uszczelniacze ? z czym dokładnie ten problem ?
-
- Czyścioch
dobijałem je przez stary simer jak nie normalny i z obu stron konczą sie tam gdzie górna ścianka rowka i nie idzie wcisnąć zabezpieczeń wymiana uszczelniaczy 15 min a zakładanie zabezpieczeń 3h... 

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
dobiłeś najpierw panewki, czy bijesz je przez uszczelniacz? Powinno wszystko wejść bez problemu.
-
- Czyścioch
Jakoś mi sie udało je upchać , ale mam następne pytanie jak planowaliście głowice to o ile ile można splanować ?
- fakir
- Po kostki w błocie
- Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ
U mnie było o 0,14mm
http://oi63.tinypic.com/n4i6wl.jpg
Nie wiem które to planowanie, ale do "stopki" zostało z dwie, trzy dychy
http://oi63.tinypic.com/n4i6wl.jpg
Nie wiem które to planowanie, ale do "stopki" zostało z dwie, trzy dychy
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
-
- Czyścioch
Głowica po regeneracji , złożyłem wszystko i dławi na wysokich obrotach próbowałem poziomy iglic zmieniać ale nic to nie daje już mi powoli pomysłów brakuje możliwe że to przez rozrząd zkładałem go 2x raz założyłem odwrotnie ale teraz jest tak jak ma być znaki sie pokrywają krzywki w dół chyba dobrze co jeszcze może być przyczyną dławienia na wysokich obrotach za dużo albo za mało paliwa dostaje ?
- fakir
- Po kostki w błocie
- Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ
poziom paliwa w komorze pływakowej gaźnika sprawdzałeś?KrzysioXT500 pisze:Głowica po regeneracji , złożyłem wszystko i dławi na wysokich obrotach próbowałem poziomy iglic zmieniać ale nic to nie daje już mi powoli pomysłów brakuje możliwe że to przez rozrząd zkładałem go 2x raz założyłem odwrotnie ale teraz jest tak jak ma być znaki sie pokrywają krzywki w dół chyba dobrze co jeszcze może być przyczyną dławienia na wysokich obrotach za dużo albo za mało paliwa dostaje ?
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
-
- Czyścioch
Właśnie wyciągnąłem gaźnik rozebrałem wyczyszcze go i sprawdze jeszcze raz ale ostatnio było ok